צלילות בגיל הזהב
גיל הזהב הוא מונח של פילוח שוק המתאר מבוגרים מעל גיל שישים. בגיל זה מין הסתם מתבצעים שינויים פיזיולוגיים ורוחניים אשר משתנים מאדם לאדם.יתכנו מבוגרים שהולכים ומתכנסים אל תוכם בגלל פוסט טראומה או מצבים שבהם הגוף מאבד מכוחו או להיפך, אנשים שמחים ובריאים נפשית וגופנית אשר מוצאים שזמן זה של הגיל שאליו הגיעו הוא זמן של גילויים חדשים בחייהם , תחילתה של תקופה מופלאה והגשמת חלומות עבר שיתכן שלא מומשו. אחדים מהם פונים אל תחביב קסום שמכונה צלילה ושהינו פשוט עבור אותם מבוגרים בני שישים ומעלה והתנהגותם די מזכירה התנהגות עליזה של נערים. לא אחת ראיתי שימחת חיים נהדרת ורצון לעוד ועוד על מנת להוכיח לי או לאותו אדם שגם הוא יכול. לצד ספורט הצלילה המהווה אתגר כביר ולמעשה הינו ספורט אתגרי שבצידו מתיחת גבולות ועוד, ישנה המתנה הכי גדולה הניתנת לעוסק בה והיא הנגזרת המהממת של הרוגע, הגילויים שמתחת למים, החוויה של להרגיש את התחושה כמו ברחם האם שהינה כמובן החוויה הראשונית שלנו בחיינו , החברים החדשים שמכירים, הנשים שבאות לצלול, החברותא שבלשבת לאחר הצלילה ולשתות תה צמחים ולספר מה ראינו, מה הרגשנו, מה עשינו ועוד... כל אלה יוצרים עולם שלם וחדש עבור צוללים בוגרים שהינם מעל גיל שישים . תמיד אני אומר שגיל הוא רק מספר והכול למעשה בתוך הראש.
קורס צלילה לבני גיל הזהב מומלץ בשיטה שלי שהינה שיטת ההדרכה האישית. בשיטה זו המפגשים הראשונים מתבצעים בלימוד אישי כאשר אין לחץ על הצולל החדש.
שם המשחק הוא סבלנות ועוד סבלנות ועוד סבלנות כאשר בצידה נמצאת המילה אמפטיה . שיטות אחרות כגון הצטרפות לקורס צלילה בצפון רגיל, אינן טובות. ההתקדמות של צולל בגיל הזהב הינה התקדמות איטית ולעיתים חסרת בטחון ומבולבלת ולכן דרושה השיטה שאני פיתחתי.
כיצד הדבר מתבצע? לאחר תיאום טלפוני יש לגשת אל רופא המשפחה ולקבל שני מסמכים. המסמך הראשון הינו הצהרת בריאות מרופא המשפחה והמסמך השני הוא בדיקת מאמץ. לאחר מכן מגיעים אל מועדון הצלילה , ממלאים טפסים , מקבלים ערכת חניך הכוללת ספר , חוברת עבודה, יומן לרישום ה צלילות בצפון וטבלת דק ומפרסייה העוזרת לחשב את זמן הצלילה המותר לפי העומק.
המפגש הראשון מתמקד בהכרות ראשונית שהולכת ומעמיקה במפגשים הבאים. לדבר הזה ישנה חשיבות עצומה מההיבט הפסיכולוגי. לאחר מכן לומדים על ציוד הצלילה, הרכבה, פירוק ושימוש ולאחר תדריך נכנסים אל בריכה נעימה ושקטה על מנת ללמוד ולבצע את התרגילים הראשונים שמתרכזים בבטיחות הצולל. תרגיל שעבר בהצלחה גורם לצעידה לכיוון תרגיל קשה יותר.
לא הצליח? מנסים שוב, לא הלך? לא נורא ! הכול בסופו של דבר מסתדר וזה עניין של סובלנות.
לפרטים נוספים אתם מוזמנים לבקר באתר שלי "לצלול בצפון" שמסביר רבות על מועדון צלילה בצפון
תודה, דורון שרייבר-מדריך צלילה
שרייבר דורון - מדריך צלילה www.litzlol.com נייד: 054-881-8832 כי צלילה, עושים באהבה...